Un comisariat de poliţie şi două unităţi ale serviciilor de securitate din estul Ucrainei, OCUPATE de militanţi proruşi. Oleksandr Turcinov a convocat Consiliul de securitate

Militanţi proruşi înarmaţi au preluat, sâmbătă dimineaţă, controlul asupra unui comisariat de poliţie din oraşul Slaviansk, situat în estul rusofon al Ucrainei, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Militanţi proruşi au ocupat şi sediul serviciilor de securitate din oraşul ucrainean Slaviansk (est).

2839 afișări
Imaginea articolului Un comisariat de poliţie şi două unităţi ale serviciilor de securitate din estul Ucrainei, OCUPATE de militanţi proruşi. Oleksandr Turcinov a convocat Consiliul de securitate

Un comisariat de poliţie şi două unităţi ale serviciilor de securitate din estul Ucrainei, OCUPATE de militanţi proruşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 21:38 Oleksandr Turcinov a convocat Consiliul de securitate, în contextul evenimentelor din estul Ucrainei

Preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a convocat Consiliul de securitate, sâmbătă seara, în contextul evenimentelor din estul ţării, unde lupte au loc în mai multe oraşe, potrivit ministrului de Interne, Arsen Avakov, relatează AFP.

Reuniunea Consiliului de securitate era prevăzută pentru ora locală 21.00 (21.00, ora României), potrivit Preşedinţiei Ucrainei, în timp ce Avakov denunţa pe pagina sa de Facebook "agresiunea Federaţiei Ruse".

Potrivit ministrului, lupte aveau loc în special la Kramatorsk, în provincia Doneţk, unde "necunoscuţi au deschis focul în direcţia administraţiei locale". "Poliţia răspunde. Schimburile de foc continuă", a adăugat el.

La Krasnîi Liman, de asemenea în provincia Doneţk, "combatanţi înarmaţi" au atacat poliţia cu "arme de fabricaţie rusă AK100, deţinute doar de forţele armate ruse", potrivit ministrului.

"Autorităţile ucrainene consideră evenimentele de astăzi ca o agresiune (...) a Federaţiei Ruse", a scris ministrul, anunţând că luptele nu s-au soldat cu victime.

UPDATE 16:31 Sediul central al poliţiei din oraşul ucrainean Doneţk, ocupat de manifestanţi proruşi

Manifestanţi proruşi au pătruns sâmbătă în sediul central al poliţiei din oraşul ucrainean Doneţk, informează AFP.

Aproximativ 200 de persoane au pătruns cu forţa în sediul central al poliţiei.

În urmă cu câteva ore, militanţi proruşi au ocupat sediul serviciilor de securitate din oraşul ucrainean Slaviansk (est), după ocuparea unui comisariat de poliţie din aceeaşi zonă.

"Reacţia autorităţilor va fi foarte puternică", a avertizat Arsen Avakov, ministrul ucrainean de Interne. "Aceasta este diferenţa între protestatari şi terorişti", a continuat el. "Forţele speciale au fost trimise la Slaviansk", a adăugat ministrul.

Militanţi proruşi ocupă de o săptămână clădiri publice din oraşele Doneţk şi Lugansk.

UPDATE 15:20 Două unităţi ale serviciilor de securitate ucrainene din Slaviansk, ocupate de militanţi proruşi

Militanţi proruşi au ocupat sediul serviciilor de securitate din oraşul ucrainean Slaviansk (est), după ocuparea unui comisariat de poliţie din aceeaşi zonă, informează AFP.

"Grupul care a ocupat un comisariat de poliţie a pătruns acum în sediul serviciilor de securitate", a comunicat poliţia din regiunea Doneţk.

Slaviansk are aproximativ 100.000 de locuitori şi este situat în provincia Doneţk, în apropierea frontierei cu Rusia.

"Reacţia va fi foarte puternică", a avertizat Arsen Avakov, ministrul ucrainean de Interne.

"Aceasta este diferenţa între protestatari şi terorişti", a continuat el. "Forţele speciale au fost trimise la Slaviansk", a adăugat ministrul.

Militanţi proruşi ocupă de o săptămână clădiri publice din oraşele Doneţk şi Lugansk.

"Persoane înarmate au ocupat un comisariat din Slaviansk. Reacţia va fi foarte puternică", a avertizat Avakov.

"Aceasta este diferenţa între protestatari şi terorişti", a continuat el.

Slaviansk are aproximativ 100.000 de locuitori şi este situat în provincia Doneţk, în apropierea frontierei cu Rusia.

"Forţele speciale au fost trimise la Slaviansk", a adăugat ministrul.

Militanţi proruşi ocupă de o săptămână clădiri publice din oraşele Doneţk şi Lugansk.

"Nu vom avea niciun fel de toleranţă pentru terorişti înarmaţi", a atras atenţia ministrul de Interne.

Premierul interimar Arseni Iaţeniuk s-a deplasat vineri la Doneţk pentru a încerca să găsească soluţii, dar nu a avut nicio întrevedere cu reprezentanţi ai miliţiilor separatiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici