Un complice al suspectului în atentatul de la Bruxelles, prins în Spania

O persoană suspectată de implicare în atentatul din 16 octombrie de la Bruxelles a fost prinsă în Spania, a informat Poliţia spaniolă. Suspectul avea documente false şi un dosar de urmărire pentru trafic de droguri şi arme, potrivit AFP.

310 afișări
Imaginea articolului Un complice al suspectului în atentatul de la Bruxelles, prins în Spania

Un complice al suspectului în atentatul de la Bruxelles, prins în Spania

Suspectul reţinut în Spania făcea obiectul unui mandat de arestare pentru „trafic de droguri, trafic de arme, spălare de bani şi apartenenţă la o organizaţie criminală”.

El avea documente de identitate false în momentul reţinerii.

A fost deschisă o anchetă de către autorităţile belgiene care au semnalat „posibila sa legătură cu autorul atacului”.

Poliţia spaniolă a precizat că „ofiţeri ai poliţiei naţionale au arestat la Benahavis, în provincia Malaga, o persoană din cauza implicării sale în atacul jihadist din 16 octombrie din Belgia” şi care făcea obiectul unui mandat de arestare emis de autorităţile belgiene.

În urma atacului din 16 octombrie de la Bruxelles, doi cetăţeni suedezi au fost împuşcaţi mortal de un tunisian extremist care a strigat „Allahu Akbar” înainte de comiterea faptei. Pe lângă cei doi morţi, autorităţile belgiene au raportat şi un grav rănit.

Autorul atentatului a fost împuşcat mortal de poliţiştii belgieni la o zi după atentat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici