Un comunicat al preşedinţiei cehe a UE preciza că Putin este preşedintele Rusiei

Preşedinţia cehă a Uniunii Europene l-a calificat joi, într-un comunicat, pe premierul rus Vladimir Putin drept "preşedinte rus", o eroare care a determinat difuzarea unei noi versiuni a comunicatului, doar parţial corectată.

15 afișări
Imaginea articolului Un comunicat al preşedinţiei cehe a UE preciza că Putin este preşedintele Rusiei

Un comunicat al preşedinţiei cehe a UE preciza că Vladimir Putin este preşedintele Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o primă versiune a comunicatului transmis jurnaliştilor, care anunţa un acord al lui Vladimir Putin pentru trimiterea de observatori europeni în Ucraina, în primul paragraf scrie că premierul ceh Mirek Topolanek a discutat cu cancelarul german Angela Merkel şi cu "preşedintele rus Putin".

"Premierul ceh şi preşedintele rus au ajuns la un acord cu privire la condiţiile desfăşurării unei misiuni de supraveghere în toate locurile potrivite pentru fluxul de gaze", precizează prima versiune a documentului în al doilea paragraf.

Într-o a doua versiune, primul paragraf a fost rectificat: acesta arată că Topolanek a discutat cu cancelarul german şi cu "premierul rus".

Al doilea paragraf rămâne însă neschimbat şi îl menţionează din nou pe "preşedintele rus".

Putin a fost preşedintele Rusiei peste opt ani, până în mai 2008, când i-a cedat puterea lui Dmitri Medvedev.

Medvedev l-a desemnat apoi pe Putin premier. Numeroşi analişti apreciază că Vladimir Putin a rămas cel mai influent om din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici