Un consilier al Casei Albe crede că Trump nu a avut cunoştinţă despre arestarea lui Assange

Consilierul Casei Albe, Kellyanne Conway, a declarat duminică că nu crede că preşedintele Donald Trump cunoştea în prealabil faptul că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, urma să fie arestat de poliţia britanică şi acuzat de procurorii americani, relatează Reuters.

249 afișări
Imaginea articolului Un consilier al Casei Albe crede că Trump nu a avut cunoştinţă despre arestarea lui Assange

Un consilier al Casei Albe crede că Trump nu a avut cunoştinţă despre arestarea lui Assange

"Nu ştiu", a declarat Conway în cadrul unei emisiuni difuzate de postul tv NBC, când a fost întrebat dacă Trump ştia dinainte despre arestarea lui Assange, care joi a fost arestat în ambasada Ecuadorului de la Londra, unde s-a refugiat din 2012 pentru a evita extrădarea în SUA.

Procurorii americani au anunţat joi acuzaţiile şi l-au acuzat pe Assange că a conspirat cu fostul analist al armatei, Chelsea Manning, pentru a avea acces la un computer guvernamental, ca parte a uneia dintre cele mai mari scurgeri de informaţii clasificate din istoria SUA.

Departamentul de Justiţie a declarat că Assange a fost arestat în baza unui tratat de extrădare între Statele Unite şi Marea Britanie.

Avocaţii lui Assange au declarat că acesta poate risca să fie torturat şi că viaţa lui ar fi în pericol dacă ar fi extrădat în Statele Unite. Ei au sugerat, de asemenea, că acuzaţiile ar putea slăbi libertatea presei.

Conway a spus că ea crede că Trump nu avea nicio cunoştinţă despre ceea ce avea să se întâmple cu Assange, dar a adăugat că, pe baza numeroaselor convorbiri cu el despre această chestiune, el este împotriva publicării unor astfel de informaţii clasificate.

"Preşedintele consideră că cei care publică informaţii clasificate nu ar trebui să facă acest lucru", a spus ea. "... Deci, oricine publică informaţii clasificate, ar trebui să se gândească, de trei ori, înainte de a face asta, pentru că puteţi periclita oamenii", a adăugat aceasta.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că nu are nicio părere în legătură cu arestarea fondatorului WikiLeaks.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2016, Donald Trump a lăudat WikiLeaks după ce site-ul a publicat mai multe conversaţii din interiorul Partidului Democrat, fapt care i-a afectat candidatura contracandidatei sale, Hillary Clinton. „Iubesc WikiLeaks”, spunea Trump la acea dată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici