Un contabil britanic şi soţia sa au ţinut o adolescentă de 14 ani în sclavie

Un contabil britanic şi soţia acestuia, o profesoară, au adus ilegal în ţară o tânără de 14 ani pe care au transformat-o în sclava lor, cei doi primind o sentinţă de 18 luni de închisoare.

11 afișări

Samuel Quainoo şi soţia sa, Ernestina, care a primit o pedeapsă cu suspendarea executării, i-au interzis fetei dreptul la educaţie şi nu i-au permis să-şi facă prieteni. Britanicii nu i-au cumpărat nici haine, în afară de mai multe tricouri cu inscripţii jignitoare, informează The Independent.

Cuplul a pretins că fata era singurul lor copil, dar au obligat-o să gătească, să facă ordine în casă şi să spele pentru adevăratul lor copil, cât timp ei erau la serviciu.

Adolescenta din Ghana nu a fost niciodată plătită şi le-a spus poliţiştilor şi asistenţilor sociali că era atât de disperată să scape încât s-a gândit şi la sinucidere.

Samuel Quainoo, care are cazier pentru fraudă, a spus ofiţerilor de poliţie că tânăra i-a blestemat cu o vrajă voodoo.

Bărbatul, de 59 de ani şi soţia sa, de 37, au pledat vinovaţi în faţa acuzaţiei de trafic de persoane, dar au susţinut că fata a fost bine îngrijită şi "tratată ca o fiică".

Judecătorul Jonathan Lowen a spus că nu are nicio îndoială că britanicii mint şi că "intrarea fetei (în ţară, n.r.) a fost atent planificată". Cuplul a făcut rost de certificate de naştere şi de botez false pentru adolescentă, pentru a convinge oficialii din Ghana să-i acorde viză.

"Sunteţi amândoi un profesor şi un absolvent de facultate, dintr-o clasă socio-economică diferită (de cea a fetei, n.r.). Exploatarea ei a fost crudă şi continuă", a spus judecătorul Lowen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici