Un convoi de 45 de autobuze încearcă să evacueze oamenii din Mariupol

Oficialii ucraineni au ajuns la un acord cu Rusia în privinţa unui coridorul de evacuare pentru Mariupol.

993 afișări
Imaginea articolului Un convoi de 45 de autobuze încearcă să evacueze oamenii din Mariupol

Partea ucraineană a primit un mesaj prin intermediul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii care confirmă disponibilitatea Rusiei de a deschide un „coridor umanitar" de la Mariupol prin oraşul Berdiansk, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk pe Telegram, potrivit CNN.

„Pe ruta spre Mariupol trimitem 45 de autobuze. 28 de autobuze trebuie să obţină un permis pentru a trece prin punctul de control rusesc din Vasylivka. De asemenea, 17 autobuze au plecat deja din Zaporizhzhia. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că autobuzele vor ajunge astăzi la Mariupol şi vor prelua persoanele care nu au putut încă să părăsească oraşul", a spus ea.

Kyrylo Tymoshenko, un oficial de rang înalt din biroul preşedintelui Volodimir Zelenski, a confirmat, de asemenea, că vor fi trimise 45 de autobuze pentru a sprijini planul de evacuare.

Potrivit colonelului-general Mihail Mizintsev, şeful Centrului Naţional de Management al Apărării din Rusia, coridorul se va deschide la ora 10.00.

Oficialii ucraineni declară că aproximativ 90% din clădirile din oraş au fost avariate sau au rămas nelocuibile după săptămâni de bombardamente intense din partea forţelor ruseşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici