Un copil de 8 ani a fost investigat de poliţie. Motivul incredibil pentru care a fost introdus în baza de date a infractorilor

Un copil în vârstă de 8 ani a fost investigat de Poliţia elevţiană din cauză că ar fi întrebat dacă poate cumpăra dintr-un magazin cu bancnote de jucării, precizează The Guardian.

1262 afișări
Imaginea articolului Un copil de 8 ani a fost investigat de poliţie. Motivul incredibil pentru care a fost introdus în baza de date a infractorilor

Un copil de 8 ani a fost investigat de poliţie. Motivul incredibil pentru care a fost introdus în baza de date a infractorilor

Aceeaşi sursă menţionează că acele bancnote făceau parte dintr-un joc chinezesc, iar acestea sunt folosite drept ofrande simbolice la înmormântări, relatează ziarul Basler Zeitung. În cele din urmă, copilul nu a primit o acuzaţie oficială, dar numele său a rămas înregistrat în arhivele poliţiei din Elveţia până în anul 2032. 
 
La sfârşitul lunii aprilie, băiatul şi fratele său în vârstă de 10 ani şi o vecină de alături s-au dus la magazinul din localitatea Dietgen, unde au întrebat dacă poate folosi bancnotele pentru a cumpăra, se arată în raport.
 
Vânzătoare şi-a dat seama imediat că hârtiile erau în mod clar unele de jucărie, astfel s-a simţit obligată să cheme poliţia. „Este politica noastră; am fost instruiţi să facem acest lucru de către sediul din Winterthur", a declarat directorul de magazine, citat de ziar.
 
Poliţia le-au făcut fotografii de identificare şi l-au trecut pe copilul de 8 ani în baza de date a infractorilor. Autortăţile au declarat că s-au asigurat să nu fie introduse pe piaţă bancnote false şi au încercat să-şi dea seama dacă copiii puteau fi pedepsiţi conform legii. Mai mult, poliţiştii i-au controlat întreaga casă şi au confiscat restul bancnotelor de jucări a copilului, după o discuţie de mai bine de trei ore cu familia acestuia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici