Un copil în vârstă de 4 ani din SUA şi-a împuşcat în cap prietenul de joacă

Un copil american în vârstă de 4 ani l-a rănit grav pe prietenul său de joacă în vârstă de 6 ani, împuşcându-l în cap, într-un mic oraş din New Jersey (nord-est), la două zile după un incident armat mortal în care a fost implicat alt copil de 4 ani în Tennessee (sud).

323 afișări
Imaginea articolului Un copil în vârstă de 4 ani din SUA şi-a împuşcat în cap prietenul de joacă

Un copil în vârstă de 4 ani din SUA şi-a împuşcat în cap prietenul de joacă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Drama din New Jersey a avut loc luni seară în micul oraş Tom Rivers, la o sută de kilometri sud de New York. Copilul în vârstă de 4 ani, care se juca afară cu micul său vecin, găsise arma încărcată în casă, conform autorităţilor.

"Acesta a intrat în casă, a luat arma, o puşcă calibrul 22, a ieşit (...) şi a tras, lovind în plin capul băieţelului de 6 ani", a explicat şeful poliţiei locale Michael Mastronardy, în cadrul unei conferinţe de presă.

Micuţa victimă se afla "la aproximativ 14 metri" de trăgător, a adăugat el. "Se află într-o stare gravă".

Părinţii băiatului în vârstă de 4 ani erau în curte, iar mama acestuia este cea care a chemat ambulanţa, după ce a auzit împuşcătura.

"Nicio decizie nu a fost luată" în ceea ce priveşte eventuale urmărir penale, a precizat procurorul Joseph Coronato în cadrul unei conferinţe de presă.

În cursul zilei precedente, un alt copil în vârstă de 4 ani a împuşcat-o mortal pe soţia şerifului adjunct din Lebanon, în Tennessee în timpul unui picnic în familie. Poliţistul îşi arăta colecţia de arme unui apropiat, conform poliţiei, când a venit copilul.

"A fost nevoie doar de câteva secunde pentru ca copilul să intre în cameră fără să fie observat, să ia arma şi să tragă", a explicat şeful poliţiei Robert Bryan pentru postul de televiziune local WTFV.

Victima sa, Josephine Fanning, în vârstă de 48 de ani, a murit pe loc.

Din nou, nicio decizie imediată nu a fost luată în ceea ce priveşte eventuale urmăriri penale.

Aceste două drame cu arme de foc intervin în timp ce preşedintele Barack Obama a promis din nou solemn că va continua să lucreze pentru o legislaţie mai strictă în ceea ce priveşte armele de foc, în pofida opoziţiei puternice a Congresului, la trei luni după atacul de la Newtown (Connecticut).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici