Un corespondent al BBC a fost reţinut în Coreea de Nord şi urmează să fie expulzat

Un corespondent al postului britanic BBC a fost arestat şi urmează să fie expulzat din Coreea de Nord, după ce reportajele sale au deranjat conducerea de la Phenian, informează BBC pe pagina electronică.

2217 afișări
Imaginea articolului Un corespondent al BBC a fost reţinut în Coreea de Nord şi urmează să fie expulzat

Un corespondent al BBC a fost reţinut în Coreea de Nord şi urmează să fie expulzat (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Corepondentul Rupert Wingfield-Hayes, împreună cu alţi doi jurnalişti BBC, a fost arestat vineri, când se pregătea să părăsească Coreea de Nord.

Acesta a fost interogat timp de oficialii nord-coreeni şi forţat să semneze un comunicat.

Echipa BBC însoţea o delegaţie de laureaţi ai premiului Nobel care se afla într-o călătorie de cercetare.

Jurnalistul BBC, Stephen Evans, care încă se află la Phenian, a declarat că autorităţile nord-coreene s-au arătat deranjate de reportajele făcute de echipa BBC, întrucât arătau aspecte din viaţa cotidiană a locuitorilor din Phenian.

Un corespondent CNN a sugerat pe Twitter că reţinerea lui Wingfield-Hayes s-ar fi datorat “reportajelor considerate ca fiind lipsite de respect” faţă de liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează Sputnik News online.

O Ryong Il, secretarul-general al Comisiei Naţionale pentru Pace din Coreea de Nord, a declarat că reportajele realizate de Rupert Wingfield-Hayes au distorsionat faptele şi “au denigrat sistemul şi conducerea tării.” Acesta a mai spus că jurnalistul BBC a scris o declaraţie prin care îşi cere scuze şi urmează să fie expulzat, informează agenţia de ştiri Associated Press.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici