Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în Papua Noua Guinee

Un seism puternic cu magnitudinea de 6,4 s-a produs joi în Papua Noua Guinee. însă nicio alertă de tsunami nu a fost emisă, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).

292 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în Papua Noua Guinee

Conform institutului, cutremulul s-a produs la ora 07:13, ora locală (miercuri 23:13, ora României) în regiunea insulei New Britain la o adâncime de 48 de kilometri, la 204 kilometri sud-vest de Rabaul, principalul oraş al regiunii şi la 598 de kilometri de capitala Port Moresby.

Geoscience Australia, o agenţie a guvernului australian, care transmite că seismul s-a produs la o adâncime de 103 kilometri, a declarat că acesta a fost resimţit şi în Port Moresby, adăugând de asemenea că "nu este aşteptat niciun impact uman major".

Cutremurele de această intensitate sunt frecvente în regiune, situată pe "cercul de foc" al Pacificului în punctul de joncţiune al mai multor plăci tectonice.

Un tsunami provocat de un cutremur submarin s-a soldat cu aproximativ 2.000 de morţi în 1998 în apropiere de Aitape, pe coasta de nord-vest a Papua Noua Guinee.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici