Un cutremur cu o magnitudine de 6,4 grade, produs în apropiere de insulele Solomon

Un cutremur cu o magnitudine de 6,4 grade s-a produs marţi în sudul Pacificului, în apropiere de insulele Solomon, informează Institutul american de Geologie (USGS), însă nu există informaţii că seismul ar fi cauzat victime sau daune şi nici nu a fost emisă o alertă de tsunami, notează Reuters.

166 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu o magnitudine de 6,4 grade, produs în apropiere de insulele Solomon

Un cutremur cu o magnitudine de 6,4 grade, în apropiere de insulele Solomon (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Seismul a avut loc la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de localitatea Kirakira şi la 164 de kilometri sud-est de Honiara, capitala Insulelor Solomon.

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la o adâncime de de 11,3 kilometri, potrivit USGS, care iniţial a estimat intensitatea seismului la 6,7 grade.

Experţii sunt de părere că acest seism a fost o replică la cutremurul de 7.7 grade care s-a produs în această zonă pe data de 9 decembrie şi care s-a soldat cu moartea unei persoane şi sute de clădiri avariate sau distruse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici