Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 s-a înregistat în Chile

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,2, a afectat duminică provincia Tarapaca, din nordul statului Chile, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).

29 afișări
Imaginea articolului Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 s-a înregistat în Chile

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 s-a înregistat în Chile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cutremurul s-a produs la ora locală 9.31 (14.31, ora României), la o adâncime de 87 de kilometri, potrivit USGS.

Până în acest moment nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Epicentrul seismului a fost localizat la 93 de kilometri est de oraşul Tacna, în Peru, şi la 110 kilometri est-nord-est de Arica, în Chile, potrivit institutului american.

Pentru a măsura intensitatea unui cutremur, USGS utilizează "magnitudinea de moment" (mw). Pe această scară, un seism cu magnitudinea de cel puţin 6 este considerat puternic.

La 27 februarie 2010, un cutremur, urmat de un tsunami, a devastat regiunea de centru-sud a statului Chile, provocând moartea a 524 de persoane şi dispariţia a 31, în timp ce peste 220.000 de familii au rămas fără adăpost.

Chile, ţară cu o activitate seismică intensă, a înregistrat în 1960, la Valdivia (sud), seismul cel mai puternic măsurat vreodată, cu magnitudinea 9,5. Acesta a provocat moartea a 5.700 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici