Un CUTREMUR puternic cu magnitudinea de 6,6 s-a produs în Costa Rica

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,6 a afectat Costa Rica marţi, fără a provoca o alertă de tsunami, a anunţat Institutul de geofizică american (USGS).

364 afișări
Imaginea articolului Un CUTREMUR puternic cu magnitudinea de 6,6 s-a produs în Costa Rica

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs în Costa Rica

Epicentrul seismului, survenit la ora locală 18:45 (03:45, ora României), a fost localizat la 145 de kilometri vest de capitala San Jose, însă la doar 5 kilometri de oraşul Hojancha, a precizat institutul.

Centrul de alertă pentru tsunami în Paciifc a emis un buletin subliniind că nu există "risc de tsunami distructiv". Însă acesta a avertizat că astfel de cutremure de pământ pot totuşi să provoace valuri periculoase pentru oraşele de coastă pe o rază de 100 de kilometri în jurul epicentrului.

În septembrie, un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,6 a afectat coastele Costa Rica provocând întreruperi de electricitate şi afectând unele clădiri, fără a provoca însă victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici