Un deputat are de dat explicaţii, după ce a primit bani din Rusia

Conducerea partidului german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) i-a cerut unuia dintre deputaţii săi să „clarifice” un raport potrivit căruia acesta ar fi primit bani de la un portal de ştiri pro-rus, scrie Reuters.

798 afișări
Imaginea articolului Un deputat are de dat explicaţii, după ce a primit bani din Rusia

Un deputat are de dat explicaţii, după ce a primit bani din Rusia

Petr Bystron, membru al Bundestagului german şi candidat al AfD la alegerile europarlamentare din această vară, a negat cu tărie acest raport.

Într-o scrisoare datată miercuri, liderii AfD, Alice Weidel şi Tina Chrupalla, au declarat că Bystron trebuie să îşi explice poziţia în această chestiune până joi după-amiază „pentru a risipi toate acuzaţiile dincolo de orice îndoială şi pentru ca comitetul executiv federal al partidului nostru să poată reacţiona în consecinţă”.

„În niciun moment nu am primit plăţi în numerar sau criptomonede de la un angajat al 'Vocea Europei' (sau de la vreun rus)”, a scris Bystron într-o scrisoare adresată conducerii AfD, văzută miercuri de Reuters.

El a spus că este vizat de o campanie de defăimare care urmăreşte să dăuneze politicienilor din opoziţie în mai multe ţări europene.

Revista germană Der Spiegel şi ziarul ceh Denik N au afirmat că Bystron a primit bani de la portalul Vocea Europei, după ce guvernul ceh a sancţionat săptămâna trecută operatorii şi finanţatorii platformei din cauza suspiciunilor de influenţă rusească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afd,
germania,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici