Un deputat britanic care a organizat o petrecere cu tematică nazistă nu a fost considerat antisemit

Partidul Conservator britanic a conchis într-un raport, publicat miercuri, că un deputatul al său, Aidan Burley, a acţionat în mod "stupid şi jignitor" organizând o petrecere cu tematică nazistă în Alpii francezi, în 2011, însă nu este antisemit.

134 afișări

Deputatul conservator Aidan Burley a intrat în atenţia criticilor după ce s-a descoperit că a participat la o petrecere a burlacilor cu tematică nazistă, organizată cu ocazia căsătoriei unui prieten al său, Mark Fournier.

Acesta din urmă a fost condamnat marţi de justiţia franceză la plata unei amenzi de 1.500 de euro pentru port de uniformă şi însemne naziste într-un restaurant din staţiunea Val Thorens, în Savoie (sud-estul Franţei).

Aidan Burley nu a fost anchetat de justiţie, deşi a făcut rost de uniformă pentru prietenul său. "Nu există complicitate în materie de contravenţie", a explicat marţi Parchetul din Albertville.

Totuşi Aidan Burley a fost forţat să renunţe la funcţia de secretar pentru Transporturi al Camerei Comunelor.

Ancheta internă a Partidul Conservator a conchis că nu a existat "nicio motivaţie politică" în alegerea tematicii petrecerii. "Burley nu este un om rău, nici măcar rasist sau antisemit", însă "acţiunile sale au fost stupide şi jignitoare", a apreciat Partidul Conservator în raport.

La cererea formaţiunii sale politice, deputatul va fi trimis într-o vizită la lagărul de concentare de la Auschwitz şi nu va fi vizat de alte măsuri disciplinare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici