Un dicţionar de idei ale lui Fidel Castro va fi publicat în Cuba

Un dicţionar de idei ale fostului lider cubanez Fidel Castro, care se consacră redactării "reflecţiilor" privind subiecte actuale după "retragerea sa medicală", urmează să fie prezentat sâmbătă la Havana, a anunţat, marţi, presa cubaneză.

25 afișări
Imaginea articolului Un dicţionar de idei ale lui Fidel Castro va fi publicat în Cuba

Un dicţionar de idei ale lui Fidel Castro va fi publicat în Cuba (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest dicţionar, elaborat pe teme de profesorul cubanez Salomon Sarfati, este considerat de organismul oficial al partidului comunist cubanez, Granma, singura formaţiune autorizată pe insulă, drept "un instrument" "pentru dezbaterea ideologică în lumea contemporană şi construcţia socialismului" în Cuba.

Fidel Castro, care va împlini 83 de ani la 13 august, nu a mai avut apariţii publice, după cedarea postului de preşedinte fratelui său Raul în iulie 2006, după 48 de ani de menţinere la putere, din cauza unor grave probleme de sănătate.

El rămâne totuşi o figură centrală a stângii "antiimperialiste" americane în America Latină şi continuă că vegheze asupra evoluţiei politicii cubaneze mai ales prin intermediul comentariilor sale publicate în presa locală.

Sosirea fratelui său la putere generase în Europa şi Statele Unite, care acuză regimul că îngrădeşte drepturile şi libertăţile, speranţa ca acesta să devină mai puţin restrictiv, dar Raul Castro a declarat sâmbăta trecută că sistemul politic şi social cubanez nu este negociabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici