Un elicopter militar s-a prăbuşit în apropiere de Belgrad: 7 oameni au murit

Un elicopter militar s-a prăbuşit în apropiere de Belgrad în timp ce evacua un bebeluş bolnav din sudul Serbiei, iar toate cele şapte persoane care se aflau la bord au murit, au anunţat autorităţile sârbe sâmbătă, relatează AP.

217 afișări
Imaginea articolului Un elicopter militar s-a prăbuşit în apropiere de Belgrad: 7 oameni au murit

Un elicopter militar s-a prăbuşit în apropiere de Belgrad (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministerul sârb a Apărării nu a precizat imediat dacă există supravieţuitori în urma prăbuşirii, care a avut loc vineri noaptea, în apropiere de Aeriportul Internaţional de la Belgrad, situat la aproximativ 30 de kilometri de capitală.

Guvernul a anunţat că în elicopterul de tip MI-17, de fabricaţie rusească, se aflau patru membri ai echipajului, doi lucrători sanitari şi bebeluşul în vârstă de cinci zile, care suferea de probleme respiratorii care-i puneau viaţa în pericol.

Prăbuşirea elicopterului, în condiţii de vizibilitate limitate, a condus la redirecţionarrea mai multor zboruri către alte aeroporturi.

Imagini televizate prezentau epava prăbuşită pe un câmp noroios şi fragmente din fuzelaj împrăştiate în jur. Militarii au izolat perimetrul, iar o anchetă la faţa locului era în curs.

Ministerul a precizat că orice contact cu elicopterul a fost pierdut vineri, către ora 22.31 (23.31, ora României), după ce aeronava a încercat să efectueze o aterizare de urgenţă în apropiere de aeroport, deoarece rămânea fără combustibil. Reflectoarele celor mai mari două stadioane din Belgrad au fost aprinse pentru a ajuta piloţii să găsească un loc de aterizare.

Elicopterul fusese trimis în regiunea Raska (sud), după ce o ambulanţă care transporta de urgenţă bebeluşul către un spital din Belgrad a rămas blocată pe drum din cauza unei alunecări de teren.

Ministrul sârb al Apărării Bratislav Gasic a declarat că elicopterul era singurul din dotarea armatei cu echipament avansat de evacuare medicală. El a subliniat că piloţii care au murit în accident erau "cei mai buni" din cadrul armatei.

Premierul sârb Aleksandar Vucici a decretat o zi de doliu şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici