Un elicopter NATO s-a prăbuşit în Afganistan

Un elicopter aparţinând Forţei NATO în Afganistan (ISAF) s-a prăbuşit joi la Kapisa, o provincie aflată în trecut sub control francez, fără să se înregistreze victime.

267 afișări
Imaginea articolului Un elicopter NATO s-a prăbuşit în Afganistan

Un elicopter NATO s-a prăbuşit în Afganistan

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a anunţat, printr-un SMS transmis AFP, că insurgenţii sunt cei care au provocat prăbuşirea aeronavei, utilizând o rachetă, în districtul Tagab, o zonă instabilă din Kapisa, şi că toţi pasagerii aflaţi la bord au decedat.

"Pot confirma că un elicopter ISAF s-a prăbuşit astăzi (joi) în estul Afganistanului. O anchetă este în curs, pentru a stabili motivele prăbuşirii. Însă primele elemente arată că nu a existat nicio activitate inamică în zonă, la momentul faptelor", a declarat un purtător de cuvânt al ISAF pentru AFP.

"Toţi membrii echipajului au fost găsiţi. Nu există niciun mort. Locul incidentului este securizat", se arată într-un comunicat ISAF, fără alte precizări.

Talibanii, care luptă de 11 ani împotriva coaliţiei NATO ce susţine guvernul afgan, exagerează, în general, pierderile suferite de către inamicii lor.

Guvernatorul provinciei Kapisa Mehrabuddin Safi a anunţat că incidentul a avut loc "într-o zonă în care era în curs o operaţiune de eliminare a inamicului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici