Un elicopter s-a prăbuşit peste clădirea unui bar în oraşul scoţian Glasgow

Un elicopter s-a prăbuşit peste clădirea unui bar de pe malul râului Clyde în Glasgow, Scoţia, transmite BBC News pe site-ul de Internet.

287 afișări
Imaginea articolului Un elicopter s-a prăbuşit peste clădirea unui bar în oraşul scoţian Glasgow

Un elicopter s-a prăbuşit peste clădirea unui bar în oraşul scoţian Glasgow

Accidentul a avut loc la ora 22:25 (00:25, ora României) la barul The Clutha,

Poliţia scoţiană a confirmat că la bordul elicopterului se aflau trei persoane. Conform unor martori, la acel moment în bar se aflau aproximativ 120 de persoane.

Mai multe persoane ar fi fost rănite, însă pentru moment nu se ştie dacă cineva a murit.

Un responsabil al pompierilor, Lewis Ramsay, a declarat pentru presă că salvatorii "au legătura cu persoane prinse încă în interiorul barului Clutha şi că ei au salvat deja un anumit număr de răniţi".

Acesta nu a putut precizat numărul răniţilor, însă a precizat că există "numeroase tipuri de leziuni" la persoanele salvate.

Responsabilul pompierilor a adăugat că salvatorii "au început să securizeze clădirea pentru a îi socate pe oameni", precizând că localul era "foarte periculos".

Premierul scoţian Alex Salmond a declarat: "Dat fiind un incident de o asemenea amploare, ne pregătim pentru posibile victime".

Imaginile de la locul prăbuşirii arătau resturile unui elicopter de culoare albastru închis pe acoperişul barului cu însemnul scris cu galben "POLICE" pe o latură a aparatului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat: "Poliţia scoţiană poate confirma că un elicopter de serviciu s-a prăbuşit în cursul serii în centrul oraşului Glasgow".

"Un incident major a fost raportat după ce Eurocopter EC135 T2 - cu un echipaj de trei membri, doi ofiţeri de poliţie şi un pilot civil - s-a prăbuşit pe acoperişul unui pub de pe Stockwell Street la 22:25", a continuat acesta.

"Serviciile de urgenţă au răspuns imediat şi se află încă la faţa locului". "Au fost desfăşurate cordoane pentru a permite operaţiunilor de salvare să se desfăşoare", iar "în prezent poliţia scoţiană nu poate confirma detalii privind răniţi", a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe unul dintre conturile de Twitter asociate serviciilor de poliţie a fost postat următorul mesaj: "Gândurile noastre sunr cu echipajul elicopterului @policescotland SP99 care s-a prăbuşit în Glasgow - sperăm câ toată lumea e bine".

Jim Murphy, un parlamentar laburist, a declarat că conducea prin acest cartier "pentru câteva secunde când am văzut ceea ce părea a fi un elicopter prăbuşit peste un pub". Conform acestuia, ar fi mai mulţi răniţi.

Acesta a declarat pentru BBC News Channel că brigada de pompieri i-a spus că un accident de elicopter a avut loc.

Acesta a declarat că "o mulţime de oameni" se îmbulzeau afară din bar. Conform lui, aproimativ 40 de pompieri se aflau la faţa locului iar trecătorii acordau ajutor.

Un responsabil al Serviciilor de Urgenţă scoţiene a declarat: "Pot confirma că avem oameni la faţa locului". "Este desigur un incident major. Sunt mai multe autospeciale la faţa locului: 15 maşini de pompieri şi alte servicii speciale".

"Nu pot confirma că există răniţi", a mai declarat responsabilul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici