Un episcop german acuză Biserica Catolică de "disimularea" cazurilor de pedofilie

Episcopul german responsabil cu elucidarea scandalului abuzurilor sexuale comise asupra minorilor de către preoţi în Germania, a acuzat marţi Biserica Catolică, în ediţia electronică a cotidianului regional Rhein Zeitung, că a "ascuns" aceste acte.

24 afișări
Imaginea articolului Un episcop german acuză Biserica Catolică de "disimularea" cazurilor de pedofilie

Un episcop german acuză Biserica Catolică de "disimularea" cazurilor de pedofilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit informaţiilor noastre, a avut loc o disimulare", a recunoscut episcopul din oraşul Trier, Stephan Ackerman, într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului.

"Acolo unde nu a existat voinţă de clarificare şi unde autorii abuzurilor au fost doar mutaţi, trebuie să recunoaştem că au fost ascunse o serie de cazuri", a afirmat el.

"În cadrul discuţiilor din ultimele zile, am înţeles că ne îndreptăm mult atenţia asupra protejării autorilor" abuzurilor, a adăugat episcopul, desemnat la sfârşitul lui februarie de conferinţa episcopală germană să soluţioneze aceste cazuri care afectează Biserica Catolică germană de la sfârşitul lui ianuarie.

"Toate cazurile care ne-au fost comunicate vor fi elucidate" anul acesta, precum "problema despăgubirilor", a spus episcopul.

De la sfârşitul lui ianuarie, dezvăluiri privind abuzurile sexuale comise în urmă cu zeci de ani în instituţiile catolice sunt făcute aproape zilnic în Germania, ţara din care provine Papa Benedict al XVI-lea.

Biserica Catolică germană şi-a prezentat scuzele faţă de victime şi a promis că va soluţiona toate acuzaţiile.

Papa Benedict al XVI-lea, acuzat vineri că a permis în 1980, când era arhiepiscop de Munchen, mutarea în dioceza sa a unui preot acuzat de pedofilie, a declarat că "sprijină" acţiunea Bisericii Catolice pentru a elucida aceste cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici