Un fişier corupt a blocat la sol toate zborurile din SUA

Un fişier corupt este de vină pentru defecţiunea informatică care miercuri a blocat la sol toate zborurile din SUA, potrivit Sky News.

674 afișări
Imaginea articolului Un fişier corupt a blocat la sol toate zborurile din SUA

Un oficial guvernamental de rang înalt a declarat că un fişier corupt a afectat atât sistemul informatic principal, cât şi cel de rezervă folosit de Administraţia Federală a Aviaţiei, ceea ce a dus la întârzierea a mii de zboruri care sosesc şi pleacă din SUA. În plus, sute de zboruri au fost anulate.

Toate zborurile de plecare au fost blocate la sol până miercuri, în jurul orei 9.00, în timp ce FAA a lucrat pentru a restabili sistemul NOTAM care avertizează piloţii cu privire la potenţialele pericole de-a lungul unei rute de zbor.

Până miercuri, la ora 15.00 GMT, 4.948 de zboruri în interiorul, spre sau dinspre SUA au fost întârziate, potrivit site-ului FlightAware.com, care urmăreşte zborurile, în timp ce 868 au fost anulate. Cele mai multe întârzieri au fost de-a lungul coastei de est.

Oficialii continuă să investigheze şi au stabilit că nu a fost vorba despre un atac cibernetic.

„Continuăm o analiză amănunţită pentru a determina cauza principală a întreruperii sistemului NOTAM. Munca noastră preliminară a dus la descoperirea unui fişier deteriorat al bazei de date. În acest moment, nu există nicio dovadă a unui atac cibernetic", au precizat cei de la FAA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici