Un fost administrator al NASA şi fiul său au supravieţuit accidentului de avion din Alaska

Directorul general al filialei nord-americane a grupului european EADS şi fost administrator al NASA, Sean O'Keefe, şi fiul său au supravieţuit unui accident de avion, în care, până în prezent, au murit cinci persoane, a anunţat marţi o sursă apropiată familiei.

30 afișări
Imaginea articolului Un fost administrator al NASA şi fiul său au supravieţuit accidentului de avion din Alaska

Un fost administrator al NASA (Foto) şi fiul său au supravieţuit acidentului de avion din Alaska (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un fost senator american, Ted Stevens, a murit în acest accident de avion, un De Havilland Canada de tip DHC-3 Otter, care s-a prăbuşit, luni seara, la aproximtaiv 500 de kilometri sud-vest de Anchorage, cel mai mare oraş din acest stat.

Avionul, care aparent s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, avea la bord nouă persoane, potrivit unui comunicat al Gărzii Naţionale din Alaska. Aceasta a trimis o echipă de salvare, după ce a reperat carlinga, luni seara.

Agenţia americană de Securitate a Transporturilor (NTSB) a citat un bilanţ de cinci morţi, fără să furnizeze detalii despre supravieţuitori.

EADS North America a anunţat, într-un comunicat, că O'Keefe şi fiul acestuia, Kevin, în vârstă de 17 ani, au supravieţuit accidentului, confirmând o informaţie obţinută de AFP de la o sursă apropiată familiei. Această sursă a precizat că cei doi supravieţuitori prezentau fracturi şi arsuri, fiind spitalizaţi în Alaska.

Sean O'Keefe, în vârstă de 54 de ani, este directorul general al filialei nord-americane a companiei EADS de la 1 noiembrie 2009. El a fost numit în această funcţie anterior, de fostul preşedinte american, George W. Bush. O'Keefe a condus NASA între 2001 şi 2005, un mandat marcat de explozia navetei spaţiale Columbia, în 2003.

În 1992, în timpul preşedinţiei lui George Bush-tatăl, acesta a fost numit secretar al Aviaţiei. Anterior, el a făcut parte din cabinetul lui Richard Cheney, în perioada în care acesta a fost secretar al Apărării.

În prezent, EADS se află, în Statele Unite, la concurenţă cu Boeing, pentru a obţine un contract foarte important, a cărui valoare este estimată la 35 de miliarde de dolari, pentru înnoirea flotei de avioane de alimentare ale forţelor aeriene americane.

Fostul senator din Alaska, Ted Stevens, în vârstă de 86 de ani, a murit în accident, a confirmat purtătorul de cuvânt al familiei acestuia, Mitch Rose. Fostul senator deţinea recordul de longevitate în Senat, în rândul republicanilor.

Preşedintele Barack Obama i-a adus un omagiu senatorului, un pilot medaliat în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a supravieţuit unui accident de avion, în 1978, în Alaska, dar în care a murit prima soţie a acestuia.

Senatorul Stevens a fost înfrânt la alegerile din 2008, după ce a deţinut mandatul de senator timp de 40 de ani. Cu o săptămână înainte de scrutin, el a fost condamnat pentru corupţie, după ce a aceptat cadouri din partea unei societăţi din domeniul petrolier. Însă, verdictul a fost, ulterior, casat.

Potrivit cotidianului local Anchorage Daily News, avionul se îndrepta către staţiunea turistică Agulowak Lodge, cunoscută pentru patidele de pescuit organizate într-una dintre cele mai frumoase regiuni din Alaska.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici