Un fost ministru britanic mărturisea că admira, ca bărbat, frumuseţea lui Margaret Thatcher

Un fost ministru în Cabinetul lui Margaret Thatcher lăuda, "ca bărbat", "caracterul distins, farmecul şi frumuseţea" Doamnei de Fier, decedată în aprilie, în scrisoarea de demisie pe care i-a trimis-o în 1983.

73 afișări
Imaginea articolului Un fost ministru britanic mărturisea că admira, ca bărbat, frumuseţea lui Margaret Thatcher

Margaret Thatcher (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Cel mai mare triumf al dumneavoastră, în calitatea de premier, este faptul, îndrăznesc să spun, că sunteţi apreciată de colegi!", scria John Nott acum 30 de ani, în momentul prezentării demisiei din funcţia de ministru al Apărării.

"A devenit inacceptabil să spunem aşa ceva în zilele noastre, dar vă admir ca femeie, pentru frumuseţea, farmecul şi caracterul distins care m-au atras mereu ca bărbat", a continuat ministrul.

"Cred că abordarea dumneavoastră emoţională, instinctivă şi nu pragmatică - atât de puţin masculină -, în toate dosarele, reprezintă secretul succesului într-o lume politică dominată de bărbaţi", adăuga John Nott, semnând "Cu dragoste - John".

Margaret Tchatcher, decedată pe 8 aprilie 2013, la 87 de ani, nu a răspuns niciodată la această scrisoare, regretă John Nott, care a fost ministru al Apărării în perioada războiului din Malvine şi care acum are 81 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici