Un francez, condamnat în Iran la cinci ani de închisoare pentru propagandă şi subminarea autorităţii

Un francez a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către statul Iranian pentru „propagandă şi subminarea autorităţii Iranului”, transmite AFP.

239 afișări
Imaginea articolului Un francez, condamnat în Iran la cinci ani de închisoare pentru propagandă şi subminarea autorităţii

Bărbatul a fost deţinut de autorităţile iraniene din septembrie 2022 şi a fost condamnat, miercuri, la cinci ani de închisoare.

Mama acestuia spune că Arnaud a fost acuzat de „propagandă şi subminarea securităţii statului iranian”.

Francezul Louis Arnaud a fost condamnat „după mai multe audieri în faţa unui tribunal fără prezenţa avocaţilor săi”, mai spune mama sa, Sylvie Arnaud.

„Acuzaţiile aduse împotriva lui, şi anume propagandă şi subminarea securităţii statului iranian, sunt total nefondate”, a adăugat ea într-un comunicat.

În afară de Louis Arnaud, alţi trei cetăţeni francezi sunt reţinuţi în Iran şi sunt consideraţi de Franţa „ostatici de stat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici