Un general este înmormântat în Rusia. Este cel mai important pilot rus doborât în Ucraina

Un general rus în retragere este înmormântat în Rusia. Este vorba despre pilotul cu cel mai important rang doborât în războiul din Ucraina, anunţă BBC.

696 afișări
Imaginea articolului Un general este înmormântat în Rusia. Este cel mai important pilot rus doborât în Ucraina

Sursa Foto - Stratcom Centre UA, Twitter

Funeraliile generalului-maior Kanamat Botashev au loc în Rusia, la câteva zile după ce acesta a fost doborât la bordul unui avion de vânătoare în Ucraina.

Trupul pilotului în retragere, al cărui avion a fost doborât săptămâna trecută deasupra regiunii Luhansk, a fost transportat cu un elicopter la Karachay-Cherkessia, în Caucazul de Nord al Rusiei, potrivit rapoartelor locale. El a fost pilotul de cel mai înalt rang care a fost pierdut de Rusia de la începutul războiului, la 24 februarie.

Generalul pilota un avion de război Su-25 când a fost ţinta unui sistem de rachete de umăr Stinger, a relatat BBC Rusia.

Rapoartele ruseşti au anunţat că preşedintele Vladimir Putin i-a acordat post-mortem titlul de Erou al Rusiei.

Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că 12 generali ruşi au fost ucişi până acum în timpul invaziei, dar Rusia a confirmat doar două astfel de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici