Un german de origine română a intrat în sediul CEDO ameninţând că se sinucide

Un german de origine română a intrat miercuri în Curtea Europeană pentru Drepturile Omului din Strasbourg şi ameninţând că se sinucide.

19 afișări
Imaginea articolului Un german de origine română a intrat în sediul CEDO ameninţând că se sinucide

Un german de origine română a intrat în sediul CEDO ameninţând că se sinucide (Imagine: www.srji.org)

În jurul orei 12.30 (13.30 ora României), el a fost imobilizat de mai mulţi poliţişti, în timp ce discuta cu grefierul, având în mână mai multe hârtii, potrivit unui jurnalist AFP.

"Poliţiştii au profitat de faptul că acesta avea mâinile ocupate, pentru a-l neutraliza", a declarat un purtător de cuvânt al Curţii, Roderick Lidell. Bărbatul a fost stropit cu apă şi a fost dezbrăcat, în spatele unei pături portocalii.

La faţa locului se aflau şapte poliţişti din trupele de elită, dintre care un negociator în civil şi pompieri.

Bărbatul, un cetăţean german de origine română, este un reclamant care a depus o plângere împotriva Germaniei, respinsă în 2005, şi urmată de o a doua plângere, în curs de examinare, conform lui Lidell. El cere despăgubiri din partea Germaniei, pentru motive care nu sunt foarte clare, conform aceleiaşi surse.

Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 11.30 (12.30, ora României) la intrarea în Palatul Drepturilor Omului, a fost blocat de agenţi la un punct de securitate şi a scos apoi dintr-o valiză un recipient cu benzină, ameninţând că îşi va da foc, potrivit poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici