Un grup chinez se va ocupa de aducerea la suprafaţă a feribotului Sewol scufundat în 2014

Un consorţiu condus de o companie chineză a iniţiat procedurile pentru aducerea la suprafaţă a feribotului sud-coreean scufundat anul trecut, într-un accident soldat cu peste 300 de morţi, informează site-ul agenţiei AP.

164 afișări
Imaginea articolului Un grup chinez se va ocupa de aducerea la suprafaţă a feribotului Sewol scufundat în 2014

Un grup chinez se va ocupa de aducerea la suprafaţă a feribotului sud-coreean scufundat în 2014 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Guvernul Coreei de Sud a acordat un contract în valoare de 73 de milioane de dolari unui consorţiu condus de compania de stat chineză Shanghai Salvage pentru aducerea la suprafaţă a feribotului Sewol. Compania a fost implicată în ridicarea epavei unei nave scufundate în Fluviul Yangtze, un accident soldat cu peste 400 de morţi.

Compania a trimis deja o barjă la locul naufragiului, unde 150 de scafandri şi alţi angajaţi vor lucra pentru aducerea la suprafaţă a feribotului sud-coreean.

Un scafandru a studiat miercuri condiţiile din zona în care se află epava, a comunicat Ministerul sud-coreean al Oceanelor şi Pescuitului.

Feribotul Sewol s-a scufundat în aprilie 2014 în Marea Galbenă, la 1,5 kilometri în largul localităţii Donggeochado.

Din epavă au fost scoase 295 de cadavre, iar nouă victime sunt în continuare dispărute. Majoritatea victimelor erau elevi de liceu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici