Un grup de diplomaţi ruşi a părăsit Coreea de Nord cu o drezină acţionată manual

  • Un grup de diplomaţi ruşi şi familiile lor au plecat din Coreea de Nord cu ajutorul unei drezine acţionată manual, din cauza măsurilor stricte anti- Covid.
  • Cei opt oameni au călătorit cu trenul şi autobuzul înainte de a trece graniţa rusă cu trenul..
  • În ultimul an, mulţi diplomaţi străini au părăsit Coreea de Nord, iar ambasadele occidentale s-au închis.
3107 afișări
Imaginea articolului Un grup de diplomaţi ruşi a părăsit Coreea de Nord cu o drezină acţionată manual

Foto: Facebook / Ministerul rus de Externe

Un grup de diplomaţi ruşi şi familiile lor a plecat din Coreea de Nord cu ajutorul unei drezine acţionată manual, din cauza măsurilor stricte anti-Covid impuse de autorităţile locale, relatează BBC.

Cei opt oameni au călătorit cu trenul şi autobuzul înainte de a trece graniţa rusă pe calea ferată.

Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita răspândirea virusului. Ţara susţine că nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contestă această afirmaţie.

De la începutul anului trecut, trenurilor li s-a interzis intrarea sau ieşirea din ţară. Majoritatea zborurilor internaţionale de pasageri s-au oprit şi ele.

Diplomaţii ruşi au rămas astfel cu puţine opţiuni.

Fotografiile postate de Ministerul rus al Afacerilor Externe arată diplomaţii pe drezină, cu o mulţime de valize, într-un peisaj de iarnă (https://www.facebook.com/MIDRussia/posts/3199799220119497).

Principalul „motor” a fost al treilea secretar al ambasadei Vladislav Sorokin, care a acţionat drezina pentru a traversa pod de peste râul Tumen.

Acest lucru s-a întâmplat după ce grupul, care o includea pe fiica lui Sorokin, Varya, în vârstă de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul şi două ore cu autobuzul pentru a ajunge la graniţa rusă.

Oficialii ministerului i-au întâmpinat la o staţie din partea rusă, iar grupul s-a deplasat apoi cu autobuzul spre aeroportul din Vladivostok.

Măsurile stricte anti-Covid impuse în Coreea de Nord au afectat călătoriile, iar trupe suplimentare au fost trimise în zonele de frontieră cu ordin de a bloca orice posibilă transmitere a virusului.

În ultimul an, mulţi diplomaţi străini au părăsit ţara, iar ambasadele occidentale s-au închis.

Majoritatea călătorilor au plecat pe uscat şi au trecut graniţa în China, deşi în martie anul trecut a avut loc un zbor către Vladivostock care transporta diplomaţi din Germania, Rusia, Franţa, Elveţia, Polonia, România, Mongolia şi Egipt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici