Un grup de romi din România nu vor mai fi expluzaţi din Strasbourg

Instanţa din Strasbourg a anulat, vineri, expulzarea a 30 de ţigani români din cauza unui viciu de procedură în acţiunea Prefecturii din Departamentul francez Bas Rhin, care cerea repatrierea fără întârziere a 30 de ţigani români dintr-o zonă de campare din Strasbourg, informează vineri RTL Info.

1 afișare

Fără deliberare, judecătorul a anulat cererea prefecturii pentru că administraţia nu a somat, anterior acţiunii în instanţă, persoanele în cauză că trebuie să părăsească locul. Judecătorul a mai apreciat că cei doi funcţionari de la Direcţia Interregională a drumurilor Est, care au reprezentat Statul la audierea de marţi, nu erau mandataţi să acţioneze în justiţie în numele Prefecturii.

Argumentele Prefecturii, care includeau insalubritatea, problemele de siguranţă şi de sănătate publică ale acestei campări a ţiganilor români în cartierul Koenigshoffen au fost respinse deoarece se sprijineau numai pe fotografii şi alte probe judiciare insuficiente. Prefectura a fost condamnată şi la plata a 800 de euro familiilor rome pentru cheltuieli de judecată.

Zona de campare, care există de aproape doi ani, adună în condiţii sanitare deplorabile zeci de familii de ţigani români, printre care chiar şi un bebeluş de o lună şi jumătate şi mai mulţi copii, unii îngrijţi de serviciile sociale.

Avocata familiilor, Sophie Kling, a felicitat judecătorul pentru decizia sa, declarându-se "bucuroasă că au existat atâtea neregularităţi în plângerea formulată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici