Un înalt demnitar chinez va merge în Rusia: este prima vizită de la începutul războiului din Ucraina

Li Zhanshu, preşedintele Comitetului permanent al Congresului Naţional al Poporului din China, va vizita Rusia şi va participa la Forumul Economic Estic, potrivit Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Un înalt demnitar chinez va merge în Rusia: este prima vizită de la începutul războiului din Ucraina

Un înalt demnitar chinez va merge în Rusia: este prima vizită de la începutul războiului din Ucraina

Li Zhanshu, cel mai înalt legiuitor chinez, va participa săptămâna următoare la cel de-al şaptelea Forum Economic Estic de la Vladivostok, a anunţat duminică agenţia oficială de presă Xinhua. El este cel mai înalt oficial chinez care vizitează Rusia de la începutul războiului din Ucraina.

Li, preşedinte al Comitetului permanent al Congresului Naţional al Poporului, va efectua vizite oficiale în Rusia, Mongolia, Nepal şi Coreea de Sud de miercuri până pe 17 septembrie, potrivit Xinhua. El va participa la forumul de patru zile, care va începe luni, în timpul şederii sale în Rusia, a precizat aceasta.

Li, care ocupă în prezent locul trei în Partidul Comunist Chinez, urmează să se retragă din funcţie la un congres care va avea loc luna viitoare, dar îşi va păstra poziţia parlamentară până în martie.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi cel al Rusiei, Vladimir Putin, au anunţat un parteneriat strategic în februarie, cu câteva săptămâni înainte ca ruşii să invadeze Ucraina în ceea ce ei numesc „o operaţiune militară specială".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
demnitar,
china,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici