Un incendiu puternic a devastat sediul recent renovat al Institutului de Artă din Glasgow. VIDEO

Clădirea renovată a Institutului de Artă din oraşul britanic Glasgow a fost devastată de un nou incendiu, la patru ani după ce focul a distrus o parte a imobilului, informează BBC News online.

315 afișări
Imaginea articolului Un incendiu puternic a devastat sediul recent renovat al Institutului de Artă din Glasgow. VIDEO

Un incendiu puternic a devastat sediul recent renovat al Institutului de Artă din Glasgow. VIDEO

Incendiul a izbucnit în cursul nopţii în clădirea Mackintosh a Institutului de Artă din Glasgow şi s-a extins la imobilele învecinate, inclusiv la clubul de noapte Campus şi la sala de concerte O2 ABC, care au suferit "daune ample".

Nu au fost înregistrate victime, a comunicat Serviciul pompierilor din Scoţia.

Peste 120 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiilor, dar operaţiunea este "de durată", a declarat ofiţerul Iain Bushell.

Autorităţile britanice încearcă să afle cauzele izbucnirii incendiului.

Clădirea Mackintosh a fost afectată puternic de un incendiu produs în mai 2014 şi urma să fie inaugurată în 2019, după lucrări de renovare care au costat între 20 şi 35 de milioane de lire sterline (22-40 milioane euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici