Un incendiu uriaş a mistuit clădirea istorică a oficiului poştal din Manila

Monumentul vechi de aproape 100 de ani a fost grav avariat, în timp ce scrisori şi colete au fost distruse, alături de o colecţie de timbre antice.

211 afișări
Imaginea articolului Un incendiu uriaş a mistuit clădirea istorică a oficiului poştal din Manila

Sursa foto: Twitter

Clădirea istorică a oficiului poştal din capitala filipineză Manila a fost distrusă în cursul nopţii de un incendiu puternic care i-a provocat unui pompier răni uşoare, au declarat luni autorităţile.
 
Incendiul a izbucnit cu puţin înainte de miezul nopţii din subsolul clădirii Oficiului Poştal Central din Manila, construită în urmă cu 97 de ani.
 
Peste 80 de camioane de pompieri au fost trimise la locul incendiului pentru a face faţă flăcărilor, care au avut nevoie de mai mult de opt ore pentru a fi stinse, a declarat Biroul de Protecţie împotriva Incendiilor, relatează DW
 
"Toată clădirea a ars de la subsol până la etajul cinci", a declarat şeful poştei, Luis Carlos, pentru radio DZBB.
 
Pe lângă faptul că a distrus clădirea emblematică, incendiul a mistuit toate scrisorile, coletele şi înregistrările depozitate în interior, au precizat autorităţile.
 
Carlos a adăugat că focul s-a extins rapid, deoarece clădirea nu era dotată cu stropitori.
 
"Întreaga bibliotecă de timbre arsese", a spus Carlos, inclusiv colecţia de timbre comemorative şi antice a ţării.
 
"Întreaga structură în sine este importantă, deoarece este un sit de patrimoniu. Trebuie să căutăm un inginer structural pentru a verifica integritatea clădirii", a spus el.
 
Cauza incendiului nu este încă cunoscută, dar în subsol erau depozitate materiale din hârtie, iar unele structuri erau din lemn.
 
O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a determina cauza exactă şi ce a fost afectat.
 
Clădirea Oficiului Poştal Central din Manila a fost declarată monument naţional în 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici