Un institut înfiinţat de Medvedev recomandă Rusiei aderarea la NATO şi la UE

Un centru de analize apropiat Kremlinului a publicat miercuri un raport în care îndeamnă autorităţile ruse să continue democratizarea Rusiei şi să ia în considerare aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană.

23 afișări
Imaginea articolului Un institut înfiinţat de Medvedev recomandă Rusiei aderarea la NATO şi la UE

Un institut înfiinţat de Medvedev recomandă Rusiei aderarea la NATO şi la UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul Institutului pentru Dezvoltarea Contemporană (INSOR), înfiinţat de preşedintele Dmitri Medvedev în 2008, arată că "liderii ruşi trebuie să prezinte opţiunea lor asupra viziunii ţării".

Documentul intitulat "Rusia secolului XXI - model pentru un viitor atrăgător", consideră că este necesară trecerea la un sistem multipartit real, având în vedere că în prezent viaţa politică este dominată de partidul Rusia Unită.

De asemenea, institutul propune ca guvernatorii regionali să nu mai fie numiţi de Kremlin, ci în urma alegerilor, aşa cum era pe vremea preşedintelui Boris Elţîn.

În privinţa politicii externe, Rusia trebuie să adere la o Alianţă Nord-Atlantică reformată şi să analizeze posibilitatea aderării la Uniunea Europeană, recomandă raportul.

Directorul INSOR, Igor Iurgens, are mari speranţe în Dmitri Medvedev, despre care crede că poate găsi soluţii la aceste probleme.

Analistul este mai puţin entuziasmat în legătură cu premierul Vladimir Putin, care este considerat în continuare liderul Rusiei.

"Datorită popularităţii sale, poate lua orice fel de decizie. Mizăm pe intuiţia sa bună", subliniază Iurgens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici