Un islamist a fost încarcerat la Guantanamo 13 ani din cauza unei confuzii privind identitatea

Un bărbat care a petrecut 13 ani în penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay este un caz de confuzie privind identitatea, au recunoscut oficiali americani, conform ziarului britanic The Guardian.

582 afișări
Imaginea articolului Un islamist a fost încarcerat la Guantanamo 13 ani din cauza unei confuzii privind identitatea

Un islamist a fost încarcerat la Guantanamo 13 ani din cauza unei confuzii privind identitatea

Autorităţile americane au stabilit că Mustafa al-Aziz al-Shamiri, în vârstă de 37 de ani, a fost un simplu combatant islamist, nu un agent al reţelei teroriste Al-Qaida.

În consecinţă, o comisie militară de evaluare a stabilit că islamistul de origine yemenită poate fi eliberat. Pentagonul susţine că individul a luptat în Afganistan şi că a fost arestat în mod justificat.

"Mustafa Abd-al-Qawi Abd-al-Aziz al-Shamiri a luptat în mai multe zone de conflict şi avea legături cu membri Al-Qaida din Afganistan", se arată în dosarul islamistului.

Însă oficiali din cadrul serviciilor secrete americane au stabilit că arestarea a fost făcută abuziv, pentru că numele suspectului era similar cu al unui agent Al-Qaida considerat o ţintă importantă şi căutat de mulţi ani.

Mustafa Al-Shamiri a fost arestat de armata americană în Afganistan, în anul 2002. Islamistul suspectat de terorism a fost ţinut în detenţie la Guantanamo timp de 13 ani fără a fi pus sub acuzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici