Un judecător a blocat iniţiativa lui Donald Trump privind anularea programului DACA pentru imigranţi

Un judecător american a blocat, miercuri, iniţiativa administraţiei Donald Trump privind anularea programului DACA pentru imigranţi şi implicit deportarea a aproximativ 800.000 de tineri, relatează site-ul BBC News.

345 afișări
Imaginea articolului Un judecător a blocat iniţiativa lui Donald Trump privind anularea programului DACA pentru imigranţi

Un judecător a blocat iniţiativa lui Donald Trump privind anularea programului DACA pentru imigranţi

În cadrul unei instanţe din San Francisco, judecătorul William Alsup a decis că programul trebuie să rămână în vigoare până când litigiul va fi soluţionat.

"Guvernului i se ordonă, în aşteptarea hotărârii definitive privind cauza sau a altei decizii, să menţină programul DACA la nivel naţional, în aceleaşi condiţii care erau în vigoare. Argumentul Departamentului de Justiţie potrivit căruia programul este ilegal s-a bazat pe o premisă juridică defectuoasă", a anunţat Alsup.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a catalogat decizia instanţei drept "scandaloasă".

"O chestiune de această amploare trebuie să treacă prin procesul legislativ obişnuit. Preşedintele Trump respectă statul de drept şi va colabora cu membrii ambelor părţi pentru a ajunge la o soluţie permanentă care să corecteze acţiunile neconstituţionale luate de către ultima administraţie", a spus Sanders.

Donald Trump a precizat că decizia instanţei denotă deficienţe majore ale sistemului judiciar.

"Decizia arată tuturor cât de distrus şi nedrept este sistemul nostru judiciar, când partea adversă într-un caz (cum ar fi DACA) apelează întotdeauna la aceeaşi instanţă şi aproape întotdeauna câştigă, înainte de a fi anulată de instanţele superioare", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

Marţi, preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit cu mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi pentru a discuta despre statutul imigranţilor din SUA şi despre legislaţia privind deportarea celor fără documente valide. Trump doreşte ca orice acord privind migraţia să includă finanţarea ridicării unui zid la frontiera cu Mexicul şi înăsprirea restricţiilor în materie de imigraţie.

800.000 de tineri imigranţi cu vârste sub 16 ani, care au venit în SUA înainte de 15 iunie 2007, riscă acum să fie expulzaţi. Donald Trump a anulat programul DACA, creat de către preşedintele Barack Obama şi susţinut de către democraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici