Un jurnalist american de la NBC a fost răpit în Siria şi eliberat după cinci zile

Jurnalistul american Richard Engel, care a fost răpit în urmă cu cinci zile în Siria, a fost eliberat, a anunţat marţi dimineaţa angajatorul său, NBC News

135 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist american de la NBC a fost răpit în Siria şi eliberat după cinci zile

Un jurnalist american de la NBC a fost răpit în Siria şi eliberat după cinci zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Richard Engel, în vârstă de 39 de ani, şi echipa sa au intrat în Siria pe la frontiera turcă joi dimineaţa, înainte de a fi răpiţi. Legaţi la ochi, ei au fost transportaţi de către răpitori într-un loc apropiat probabil de oraşul Ma'arrat Misrin, a precizat NBC.

"După ce a fost răpit şi deţinut timp de cinci zile în Siria de o grupare necunoscută, Richard Engel, un reporter remarcabil, şi echipa sa au fost eliberaţi nevătămaţi", a anunţat postul de televiziune într-un comunicat.

"Suntem bucuroşi să spunem că a putut să părăsească ţara", adaugă comunicatul.

Luni seara, în timp ce răpitorii încercau să-i transfere către un alt loc, ei s-au intersectat la un post de control cu rebeli sirieni din cadrul brigăzii Ahrar al-Sham.

O luptă armată a izbucnit atunci între militarii de la post şi răpitori, doi dintre ei fiind ucişi, a precizat NBC.

Ceilalţi răpitori au reuşit să scape, iar ostaticii au fost eliberaţi nevătămaţi şi în siguranţă.

Ei au revenit în Turcia marţi dimineaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici