Un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, posibil să fi infectat mii de persoane cu hepatita E

Produsele din carne de porc vândute de un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie ar putea să fi infectat mii de persoane cu o formă de hepatită ce cauzează ciroză, conform unor oficiali britanici ai sănătăţii publice, citaţi de The Independent.

17864 afișări
Imaginea articolului Un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, posibil să fi infectat mii de persoane cu hepatita E

Un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, posibil să fi infectat mii de persoane cu hepatita E

Cercetători ai Sănătăţii Publice din Marea Britanie încearcă să stabilească o legătură între îmbolnăvirea a 60 de persoane cu hepatită E, după ce au descoperit că aceştia mâncaseră produse din carne, vândute de acelaşi lanţ de magazine.

Investigaţia a avut loc între 2014 şi 2016. Pe parcursul anchetei s-a descoperit că între 150.000 şi 200.000 de britanici sunt infectaţi cu hepatita E în fiecare an.

Propria marcă de produse din carne a unui lanţ de supermaketuri, al cărui nume nu a fost făcut încă public, a fost în mod semnificativ asociată cu infecţia de hepatită E, produsele respective conţinând virusul.

Deşi porcii din Marea Britanie nu au fost testaţi pozitiv cu virusul hepatitei E, acesta a fost detectat în produse din carne ce proveneau din Olanda şi Germania, dar şi alte state din Europa continentală.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul hepatitei E experimentează simptome asemănătoare gripei precum oboseală, dureri abdominale, stări de vomă, dureri musculare, care se întind pe durata unei luni de zile. Persoanel cu un sistem imunitar scăzut însă pot ajunge să sufere de infecţii cronice, ciroză hepatică.

Acest raport are loc la scurt timp după scandalul ouălor contaminate cu insecticid Fipronil. Ouă contaminate s-au descoperit în România, Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Franţa. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, această substanţă este foarte toxică şi ingerarea ei în cantităţi însemnate pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectând ficatul, glandele tiroide şi rinichii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici