Un lider al opoziţiei din R. Moldova neagă că s-ar fi ajuns la un acord

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat marţi că puterea şi opoziţia nu au ajuns la un acord privind încetarea protestelor şi renumărarea voturilor, relatează Interfax.

16 afișări
Imaginea articolului Un lider al opoziţiei din R. Moldova neagă că s-ar fi ajuns la un acord

Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am transmis cererile noastre pentru renumărarea voturilor şi încetarea violenţelor, precum şi pentru asigurarea dreptului de a protesta paşnic, dar nu am primit un răspuns oficial", a declarat Filat pentru Interfax.

"Protestele noastre vor continua, le cerem susţinătorilor să se poarte civilizat şi să nu cedeze la provocări", a adăugat el.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a respins informaţiile potrivit cărora CEC va începe renumărarea buletinelor de vot. "Până în prezent nu s-au luat decizii oficiale privind renumărarea voturilor", a declarat Ciocan pentru Interfax.

Anterior, agenţia Interfax a informat că unul dintre liderii opoziţiei moldovene a declarat că preşedintele Vladimir Voronin şi cele trei partide ale opoziţiei parlamentare au ajuns la un acord privind renumărarea voturilor. Conform agenţiei RIA Novosti, informaţia fusese confirmată şi de surse din cadrul administraţiei prezidenţiale.

Manifestaţiile organizate marţi de opoziţie au degenerat în proteste violente, protestatarii ocupând sediile Parlamentului şi Preşedinţiei, situate în centrul Chişinăului.

Protestele continuă, iar numărul de manifestanţi din piaţa centrală a Chişinăului a început să crească în cursul serii, precizează Interfax.

Conform rezultatelor oficiale parţiale, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, condus de Vladimir Voronin, a obţinut o victorie categorică în alegerile parlamentare, contestată însă de opoziţie, care solicită convocarea de noi alegeri.

Citeşte şi:

Violenţe la Chişinău: Zeci de mii de moldoveni cer anularea alegerilor

Proteste la Chişinău - GALERIE FOTO

Tineri basarabeni protestează în România

Voronin nu consideră necesară revizuirea rezultatelor alegerilor

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici