Un medic american care practica avorturi a fost găsit vinovat de crimă

Un medic american care efectua avorturi a fost găsit luni vinovat de uciderea cu foarfeca a trei fetuşi după ce aceştia se născuseră vii în clinica sa din Philadelphia (statul Pennsylvania, estul Statelor Unite).

344 afișări
Imaginea articolului Un medic american care practica avorturi a fost găsit vinovat de crimă

Un medic american care practica avorturi a fost găsit vinovat de crimă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Kermit Gosnell, în vârstă de 72 de ani, riscă pedeapsa cu moartea, după condamnarea de către un mare juriu dintr-un tribunal din Philadelphia, a precizat biroul procurorului. Pedeapsa sa va fi pronunţată în timpul unei audieri ulterioare.

Juraţii, care deliberează asupra acestui caz de zece zile, l-au găsit vinovat pentru uciderea celor trei bebeluşi şi l-au achitat pentru uciderea unui al patrulea. El a mai fost găsit vinovat de ucidere din culpă a unei femei căreia i-a efectuat un avort, a precizat un purtător de cuvânt al procurorului Tasha Jamerson.

Actele acestui medic au şocat întreaga ţară, deopotrivă apărători sau critici ai dreptului la avort, principiu intens dezbătut în Statele Unite.

Procurorii au explicat că Gosnell practica avorturi târzii, într-un stat în care limita legală de întrerupere a sarcinii era fixată la 24 de săptămâni. Dacă bebeluşii ieşeau vii din pântecele mamelor lor, medicul le provoca decesul secţionându-le şira spinării cu ajutorul unei foarfece chirurgicale.

Medicul a negat acuzaţiile, afirmând că bebeluşii erau deja morţi în urma efectuării procedurilor medicale normale de avort.

În timpul uneia dintre aceste operaţiuni, o femeie care venise să întrerupă sarcina ajunsă într-un stadiu avansat, a decedat în urma unei crize cardiace provocate de substanţele care i-au fost administrate.

Clinica lui Gosnell, numită Women's Medical Society, era "decrepită şi insalubră şi funcţiona fără personal calificat", a explicat acuzarea.

Clădirea mirosea a urină animală, deoarece pisicilor le era permis să circule liber. Mobila şi cuverturile erau pătate cu sânge, iar instrumentele nu erau sterilizate corespunzător", se precizează într-un raport al juraţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici