Un memorial dedicat Holocaustului din Kiev a fost lovit de bombardamentele ruse. Locul ascunde o simbolistică sumbră

  • Loviturile aeriene de marţi din Kiev au atins situl memorial al Holocaustului Babyn Yar din Kiev, potrivit şefului Biroului preşedintelui Ucrainei, Andriy Yermak.
  • Memorialul se află în apropierea Turnului de televiziune din Kiev, care a fost, de asemenea, avariat marţi, anunţă CNN.
2205 afișări
Imaginea articolului Un memorial dedicat Holocaustului din Kiev a fost lovit de bombardamentele ruse. Locul ascunde o simbolistică sumbră

Sursa foto: Profimedia

Incidentul s-a produs în timp ce Matthew Chance de la CNN îi lua un interviu preşedintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Yermak l-a informat pe Zelensky că memorialul Holocaustului a fost lovit, iar schimbul de replici a fost surprins de o cameră de luat vederi a CNN.

Site-ul memorial al Holocaustului de la Babyn Yar a publicat ulterior o declaraţie prin care confirmă că locul de comemorare a fost lovit de forţele ruseşti.

„Putin încearcă să denatureze şi să manipuleze Holocaustul pentru a justifica o invazie ilegală a unei ţări democratice şi suverane, ceea ce este absolut detestabil. Este simbolic faptul că el începe atacul asupra Kievului prin bombardarea locului unde a avut loc Babyn Yar, cel mai mare masacru nazist", a declarat Natan Sharansky, preşedintele consiliului consultativ al memorialului.

„Reamintim liderilor ruşi că Kievul, Harkov, Kherson, Mariupol şi alte oraşe ucrainene au fost supuse ultima dată bombardamentelor masive ale Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar acum ard sub loviturile armatei lui Putin, sub naraţiunea falsă şi scandaloasă de "denazificare" a Ucrainei şi a poporului său", a mai spus Natan Sharansky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici