Un miliardar rus, despre degringolada lui Putin: În mod clar, nu ştie ce să facă

Washington Post scrie, invocând o sursă din Rusia, că Putin este din ce în ce mai izolat, iar decalajul daţă de elita rusă se lărgeşte, existând îndoieli cu privire la strategiile lui în Ucraina, unii considerând că, de fapt, nu există niciun plan.

1394 afișări
Imaginea articolului Un miliardar rus, despre degringolada lui Putin: În mod clar, nu ştie ce să facă

Un miliardar rus, despre degringolada lui Putin: În mod clar, nu ştie ce să facă

Vladimir Putin este din ce în ce mai izolat. Elita Rusiei, cândva un aliat apropiat al preşedintelui rus, are îndoieli tot mai mari cu privire la tacticile pe care Putin le foloseşte în Ucraina şi este împărţită între cei care doresc încetarea operaţiunii militare şi cei care presează pentru o escaladare.

Washington Post citează unele surse, potrivit cărora mulţi membri ai elitei ruse nu sunt în măsură să prezică ce se va întâmpla în 2023 şi se îndoiesc că Putin însuşi este conştient de care ar putea fi mişcările sale.

„Există o mare frustrare în rândul oamenilor din jurul lui. În mod clar, nu ştie ce să facă”, spune pentru Washington Post un miliardar rus care are contacte cu lideri militari, potrivit căruia singurul plan al lui Putin pare să fie acela de a se afla în „încercarea constantă de a forţa Occidentul şi Ucraina să înceapă discuţii de pace”.

Dar, adaugă el, Putin intenţionează să vorbească „doar în condiţiile lui”. Miliardarul rus mai susţine că Putin a anulat conferinţa de presă obişnuită de sfârşit de an tocmai pentru că nu are un plan concret. „Nu există niciun plan, n-ar fi ştiut ce să spună. În mod clar este izolat, are un cerc restrâns de oameni care se slăbesc din ce în ce mai mult", explică sursa invocată.

Alţi observatori subliniază cât de epuizat a părut Putin epuizat la ultimele sale apariţii publice şi cred că, şi dacă are un plan pentru război, trebuie să se împace cu faptul că elita rusă îşi pierde încrederea în el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici