Un milion de refugiaţi fug din Sudan din cauza războiului

Peste 1 milion de persoane au fugit din Sudan în statele vecine, iar civilii rămaşi în interiorul ţării rămân fără alimente şi mor din cauza lipsei de asistenţă medicală după patru luni de război, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite.

515 afișări
Imaginea articolului Un milion de refugiaţi fug din Sudan din cauza războiului

Mediafax Foto

Luptele dintre armata sudaneză şi forţele paramilitare de sprijin rapid au devastat capitala Khartoum şi au declanşat atacuri etnice în Darfur, ameninţând să afunde Sudanul într-un război civil prelungit şi să destabilizeze regiunea. 

,,Timpul expiră pentru fermieri să planteze culturile care să-i hrănească pe ei şi pe vecinii lor. Echipamentele medicale sunt limitate. Situaţia scapă de sub control", au declarat agenţiile ONU. 

„Acest război se va încheia la o masă de negocieri”, a declarat adjunctul şefei Consiliului Suveran Malik Agar, invocând greutăţile pe care le-au îndurat cetăţenii.

Războiul a făcut ca 1.017.449 de persoane să treacă din Sudan în ţările învecinate.  Numărul persoanelor strămutate în total din Sudan este estimat la 3.433.025, potrivit ultimelor cifre săptămânale publicate de OIM.

Luptele au izbucnit pe 15 aprilie din cauza tensiunilor politice, expunând civilii din capitală la atacuri zilnice, raportează Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici