Un militar american, 25 de ani de închisoare după uciderea unui protestatar Black Lives Matter

Un sergent al armatei americane a fost condamnat miercuri la 25 de ani într-o închisoare din Texas pentru uciderea unui bărbat la un protest împotriva brutalităţii poliţiei în 2020, pregătind terenul pentru ca guvernatorul Greg Abbott să îşi respecte promisiunea de a acorda o graţiere,scrie Reuters.

302 afișări
Imaginea articolului Un militar american, 25 de ani de închisoare după uciderea unui protestatar Black Lives Matter

Un militar american, 25 de ani de închisoare după uciderea unui protestatar Black Lives Matter

Daniel Perry a fost găsit vinovat luna trecută pentru că l-a împuşcat mortal pe Garrett Foster, în vârstă de 28 de ani, un veteran al Forţelor Aeriene americane, la un miting Black Lives Matter din Austin, Texas. Demonstraţia a avut loc la câteva luni după uciderea de către poliţie a lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, în Minneapolis.

Perry a declarat că a acţionat în legitimă apărare atunci când l-a împuşcat pe Foster. Echipa sa de apărare a declarat că nu a avut altă opţiune decât să tragă cu arma de foc atunci când Foster a îndreptat spre Perry un AK-47 deţinut legal, a relatat Texas Tribune.

După condamnarea lui Perry, republicanul Greg Abbott a declarat că va încerca să obţină o graţiere pentru acesta. El a spus că legea statului „stand your ground” a justificat acţiunile lui Perry şi nu poate fi „anulată de un juriu sau de un procuror districtual progresist”, a declarat Abbott la momentul respectiv.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de 25 de ani, în timp ce apărarea solicitase 10 ani, potrivit CNN. Sentinţa a fost pronunţată de judecătorul Clifford Brown de la Curtea Districtuală de Stat.

Avocaţii apărării lui Perry s-au declarat dezamăgiţi de sentinţă, dar se vor concentra pe apelarea cazului şi pe cooperarea cu procesul de graţiere a statului.

„Ca parte a apelului ne vom putea concentra pe dovezile care au fost ascunse atât de marele juriu, cât şi de juriul de judecată”, inclusiv presupusa hărţuire din partea lui Foster, a declarat avocatul Clinton Broden..

Jose Garza, procurorul districtual pentru comitatul Travis, unde a fost judecat cazul şi unde se află Austin, este un democrat.

Împuşcăturile au avut loc la câteva momente după ce Perry, care conducea pentru Uber, a dat din întâmplare peste un grup de protestatari, printre care şi Foster, care mărşăluiau în centrul oraşului. Foster şi alte câteva persoane s-au apropiat de vehiculul lui Perry după ce acesta a oprit. Protestatarii au spus poliţiei că se temeau că sunt atacaţi cu vehiculul, potrivit relatărilor din mass-media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici