Un militar român rănit în Irak primeşte îngrijiri medicale într-un centru din California

Un militar român rănit în urmă cu un an în Irak, Marius Iovi, primeşte îngrijiri medicale într-un centru de reabilitare din Palo Alto, California, încercând să se adapteze unei noi vieţi şi sperând să devină cetăţean american, relatează cotidianul Contra Costa Times, în ediţia electronică.

9 afișări
Imaginea articolului Un militar român rănit în Irak primeşte îngrijiri medicale într-un centru din California

Centrul de reabilitare pentru veterani din Palo Alto (Imagine: med.stanford.edu)

Iovi nu îşi aminteşte nimic din ziua în care a rămas orb şi a suferit arsuri grave în urma exploziei unei bombe, în Irak. El susţine că nu ar fi putut primi îngrijiri medicale similare în România, având în vedere gravitatea rănilor sale.

"Nu îmi amintesc nimic despre accident, dinainte sau din timpul lui", a explicat caporalul român în vârstă de 27 de ani. "Am vorbit cu colegii mei, mi-au spus că eram într-o misiune de patrulare", a adăugat el.

Cu ajutorul fundaţiei Sentinels of Freedom, cu sediul în oraşul San Ramon, Iovi se adaptează unei noi vieţi în California, sperând să devină cetăţean american. Este pentru prima dată când această fundaţie ajută un soldat al coaliţiei, a declarat cofondatorul grupului, Mike Conklin.

Este de asemenea pentru prima dată când un centru de reabilitare din Palo Alto îşi extinde serviciile pentru un militar din cadrul forţelor aliate. Deşi politica fundaţiei nu permite acordarea de ajutor financiar unui militar care nu este american, Conklin a precizat că ea poate furniza sprijin moral.

"Aceste forţe ale coaliţiei constituie o componentă uriaşă a războiului împotriva terorismului. Au activat alături de fiii mei. Consider aceasta o misiune personală", a explicat Conklin.

Deşi familia lui Iovi este în România, experienţa sa în California i-a lăsat o impresie profundă, determinându-l să îşi dorească cetăţenia americană. În pofida rănilor grave suferite, tânărul este optimist şi speră că terapia zilnică îl va apropia de viaţa la care visa odată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici