Un militar turc dat dispărut, luat ostatic de jihadişti din gruparea Statul Islamic

Un miliar turc, dat dispărut marţi în urma unei confruntări armate la frontiera cu Siria, probabil a fost luat ostatic de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), scrie cotidianul turc Hürriyet în ediţia de sâmbătă, citând surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP online.

444 afișări
Imaginea articolului Un militar turc dat dispărut, luat ostatic de jihadişti din gruparea Statul Islamic

Un militar turc dat dispărut, luat ostatic de jihadişti din gruparea Statul Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alt militar a fost ucis în acest incident, în provincia Kilis, de focuri de armă venind dinspre un sector sirian aflat sub controlul SI, potrivit Statului Major turc.

"S-a pierdut contactul cu unul dintre camarazii acestui militar, în timpul înfruntărilor", a adăugat armata.

Potrivit surselor din domeniul securităţii citate de Hürriyet, militarul a fost rănit la un picior şi condus să primească îngrijiri la un spital dintr-un oraş sirian aflat sub controlul grupării jihadiste.

Armata turcă a atacat pentru prima dată obiective aflate sub controlul SI în Siria la sfârşitul lui iulie, după un incident la frontieră în care au fost implicaţi membri ai mişcării jihadiste, soldat cu doi morţi în rândul turcilor.

Acuzat mult timp că este înţelegător, dacă nu cumva susţine gruparea Statul Islamic, Guvernul islamo-conservator de la Ankara a dat între timp undă verde utilizării de către statele care fac parte din coaliţia anti-SI a bazei turce de la Incirlik (sud), în vederea participării la atacuri aeriene asupra mişcării islamiste, atât în Siria, cât şi în Irak.

În iunie 2014, SI a răpit membrii personalului Consulatului turc de la Mosul, în nordul Irakului, inclusiv 46 de cetăţeni turci. Ei au fost eliberaţi trei luni mai târziu, în schimbul - scrie presa - eliberării prizonierilor jihadişti deţinuţi în Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici