Un ministru israelian propune retragerea parţială din Ierusalimul de Est

Ministrul israelian de extremă dreapta, Avigdor Lieberman, a enunţat duminică posibilitatea retragerii israeliene din cartierele palestiniene din Ierusalimul de Est, în cazul unui acord de pace, provocând uimire în rândul colegilor săi de Cabinet, informează surse guvernamentale, citate de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Un ministru israelian propune retragerea parţială din Ierusalimul de Est

Un ministru israelian propune retragerea parţială din Ierusalimul de Est

"În cadrul unui acord de pace s-ar declanşa operaţiuni de transfer de teritorii şi popoare, prin care Israelul ar renunţa la anumite cartiere arabe din Ierusalimul de Est", a afirmat ministrul Afacerilor Strategice, citat de purtătorul său de cuvânt Yossi Levy.

Ministrul a făcut referire la "cartierele cu densitate mare a populaţiei din comuna Ierusalimului, dar şi de la periferie, cum ar fi tabăra de refugiaţi de la Shoafat", a precizat purtătorul de cuvânt.

Aceste afirmaţii au fost denunţate de opoziţia de dreapta care l-a acuzat pe ministrul Lieberman că a abandonat principiul "indivizibilităţii Ierusalimului", din care Israelul a anexat partea orientală după cucerirea sa în 1967.

Lieberman a mai făcut şi în trecut declaraţii referitoare la schimbul de "teritorii şi populaţie" dintre Israel şi un viitor stat palestinian, cu scopul de a se ajunge la o "separare" completă dintre evrei şi arabi, dar fără a se referi în mod special la Iersualimul de Est.

La rândul său, Haim Ramon, numărul doi în ierarhia guvernamentală, s-a declarat din nou duminică în favoarea unei împărţiri a Ieruslalimului de Est cu palestinienii , în cadrul unei reglementări definitive a conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici