Un ministru italian afirmă că naţionalizarea este o opţiune pentru rafinăria Lukoil

Ministrul italian al tranziţiei ecologice a declarat sâmbătă că naţionalizarea se numără printre opţiunile pentru rafinăria italiană Lukoil (LKOH.MM), situată în insula Sicilia, relatează Reuters.

3466 afișări
Imaginea articolului Un ministru italian afirmă că naţionalizarea este o opţiune pentru rafinăria Lukoil

Un ministru italian afirmă că naţionalizarea este o opţiune pentru rafinăria Lukoil

La sfârşitul lunii mai, liderii Uniunii Europene au convenit asupra unui embargo gradual, cu unele excepţii, asupra ţiţeiului rusesc, iar interdicţia asupra importurilor maritime ar putea avea un impact grav asupra rafinăriei.

"Există mai multe opţiuni în studiu, una este ceva de genul naţionalizării... alta este ca un cumpărător extern să intervină, de exemplu", a declarat ministrul Roberto Cingolani la un eveniment organizat de ziarul Il Foglio, fără a preciza cine ar putea fi acest cumpărător.

Rafinăria ISAB reprezintă aproximativ 20% din capacitatea de rafinare a Italiei. Aceasta are aproximativ 1.000 de angajaţi şi obişnuia să cumpere 30-40% din materia primă din Rusia, iar restul provenea de pe pieţele internaţionale.

De la invazia Rusiei în Ucraina, însă, a fost nevoită să se aprovizioneze aproape în totalitate cu ţiţei de la Lukoil, deoarece băncile internaţionale nu îi mai acordă credite.

În aprilie, surse au declarat pentru Reuters că o naţionalizare temporară a ISAB este una dintre opţiunile pe care guvernul le ia în considerare în cazul unor sancţiuni împotriva petrolului rusesc. 

Lukoil nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii trimisă prin e-mail.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici