O barcă cu migranţi s-a răsturnat în largul Insulelor Canare. O persoană a decedat şi alte 26 sunt dispărute

Un migrant a murit şi 26 sunt daţi dispăruţi după ce barca în care erau s-a răsturnat în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Insulelor Canare din Spania, a anunţat marţi Garda de Coastă spaniolă.

296 afișări
Imaginea articolului O barcă cu migranţi s-a răsturnat în largul Insulelor Canare. O persoană a decedat şi alte 26 sunt dispărute

O barcă cu migranţi s-a răsturnat în largul Insulelor Canare. O persoană a decedat şi alte 26 sunt dispărute

Paza de coastă a salvat 34 de persoane după ce ambarcaţiunea s-a răsturnat luni, la aproximativ 135 de mile în largul extremităţii sudice a insulei Gran Canaria, transmite Reuters.

Autorităţile au fost alertate pe 24 aprilie cu privire la barca pneumatică plecată din Cabo Bojador, în Sahara Occidentală, un teritoriu disputat, revendicat de Maroc, cu 60 de migranţi la bord. Doar 34 dintre ei au fost găsiţi, a precizat Garda de Coastă.

Un avion al Gărzii de Coastă spaniole a localizat ambarcaţiunea avariată şi a fost ajutat de două nave comerciale şi un elicopter până la sosirea unei nave de salvare spaniole.

Migranţii salvaţi au ajuns în portul Arguineguin din Gran Canaria marţi dimineaţă. Toţi erau subsaharieni, a precizat Garda de Coastă.

Alte două ambarcaţiuni care transportau aproximativ 63 de persoane, inclusiv doi copii, au fost găsite plutind în mare la aproximativ 40 de mile spre sud. Toate persoanele aflate la bord au fost salvate, a precizat Garda de Coastă.

Situate la aproximativ 60 de mile la vest de Maroc, Insulele Canare din Spania au devenit în ultimii ani un punct fierbinte pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa.

Anul trecut, aproximativ 4.400 de persoane s-au pierdut pe mare în încercarea de a ajunge în Spania, potrivit unui grup de monitorizare. În total, 22.316 migranţi au ajuns cu barca în Insulele Canare în 2021, faţă de 23.271 în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici