Un mort şi numeroşi răniţi în urma confruntărilor militare dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan

  • Confruntări militare la frontiera dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan
  • Cel puţin o persoană a murit, iar alte 18 au fost rănite
  • Confruntările, produse în zona enclavei Voruh, sunt cele mai grave din ultimii ani
2415 afișări
Imaginea articolului Un mort şi numeroşi răniţi în urma confruntărilor militare dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan

Un mort şi numeroşi răniţi în urma confruntărilor militare dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan

Cel puţin o persoană a murit, iar numeroase altele au fost rănite în urma confruntărilor militare produse joi la frontiera dintre Kîrgîzstan şi Tadjikistan, informează cotidianul Le Monde.

Schimburile de focuri, cele mai grave din ultimii ani, au izbucnit în apropierea enclavei tadjike Voruh, situată pe teritoriul Kîrgîzstanului, un teritoriu disputat între cele două ţări din Asia Centrală.

Ministerul Sănătăţii din Kîrgîzstan a raportat moartea unei persoane şi rănirea altor 16 în confruntările militare.

Autorităţile din Tadjikistan au anunţat că două persoane au fost rănite în schimburile de focuri, precizând că "au fost mobilizate forţe şi mijloace suplimentare de-a lungul frontierei".

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Semilunei Roşii a anunţat că a evacuat 600 de persoane din zonele afectate de confruntări.

Rusia a transmis că "urmăreşte situaţia", iar Uzbekistanul a cerut "încetarea imediată a ostilităţilor". Kîrgîzstanul şi Tadjikistanul se acuză reciproc de lansarea schimburilor de focuri.

Joi după-amiază, Guvernul din Kîrgîzstan a anunţat un acord de încetare a focului. "În urma negocierilor între ministerele de Externe, s-a convenit asupra unui armistiţiu începând de la ora 20.00, iar trupele vor fi retrase în zonele în care se aflau anterior", a transmis Guvernul din Kîrgîzstan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici