Un mort şi trei răniţi după prăbuşirea unui elicopter de turism în East River, la New York

O turistă a murit marţi la bordul unui elicopter care s-a prăbuşit în apele East River, apoi s-a scufundat, în timp ce alţi trei pasageri şi pilotul au putut fi salvaţi, a anunţat primarul oraşului New York, Michael Bloomberg.

93 afișări
Imaginea articolului Un mort şi trei răniţi după prăbuşirea unui elicopter de turism în East River, la New York

Un mort şi trei răniţi după prăbuşirea unui elicopter de turism în East River, la New York (Imagine: Arhiva Mediafax Foto-AFP)

Pilotul elicopterului, Paul Dudley, era deja cunoscut pentru că a reuşit în 2006 să aterizeze de urgenţă cu avionul său de tip Cessna într-un parc din Brooklyn, după o problemă de motor.

Trei pasageri şi pilotul au putut să iasă din elicopterul de turism, care era răsturnat când a atins apa, a precizat edilul. Ei au fost recuperaţi rapid de salvatori.

Aceşti trei pasageri, între care două femei, au fost spitalizaţi, iar pilotul nu a fost rănit, a adăugat primarul.

Bloomberg a refuzat să confirme informaţiile potrivit cărora ar fi vorba despre o familie britanică.

"Unii par înrudiţi, dar nu este sigur", a precizat el, evocând "doi britanici care trăiesc în Portugalia" şi poate un altul care trăieşte în Australia.

Doi dintre pasagerii spitalizaţi sunt în stare critică, al treilea este în stare gravă, potrivit televiziunilor locale.

Elicopterul care transporta cei patru turişti pentru survolarea oraşului pare să fi avut dificultăţi imediat după decolare şi a încercat fără succes să revină pe heliport. Aparatul s-a prăbuşit în râu şi s-a scufundat rapid.

Pilotul a fost interogat marţi după-amiază de poliţie cu privire la circumstanţele dramei.

Turista decedată a fost găsită în elicopterul aflat la 15 metri adâncime în apă.

Aproximativ 15 vehicule de pompieri au mers la locul accidentului şi cinci elicoptere survolau zona.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici